Šta je to blog?

 

Kako napraviti blog? 

 

Blog je vrsta sajta na kojem je moguće često menjati, dopunjavati ili brisati sadržaj.

 Registracija domena i hosta za blog

Blog možete da postavite na već postojeći vaš sajt, na registrovan domen, registrovan hosting. Softver možete skinuti sa sajtova drupal , wordpress (besplatno) ili od firmi koje prave blog softver i naplaćuju. Ja sam oprobao dve navedene firme i preopručujem ih. Prednost specijalnog softwera za vas je što bi bio prilagoden vašim željama. Ako imate unosan posao angažujete programera da vam postavi blog.

  Pogledajte Sajt Za Cas-kvalitetna i brza izrada sajtova i bloga.

Ako želite da postavite blog, a nemate sajt, možete postaviti besplatno na blogger. com , ili wordpress.com (ako imaze sajt onda na wordpress.org ). 

 

Zakup prostora na Webu (Web hosting)

je drugi korak u pokretanju bloga odnosno postavljanje vašeg bloga na internet. To je ono što će kompanija za web hosting učiniti za vas. U ovom koraku odabraćete platformu za blog (Web Hosting Provider-a), i web hosting paket koje ćete koristiti za postavljanje bloga na mrežu. 

 

Postavljanje-pisanje na blogu

Samo pisanje članaka je jako jednostavno, imate box za tekst, ikonica za ubacivanje slike se klikne, program vas navodi sam da pronađete sliku u svom kompjuteru i postavite je na blog. Na kraju kliknete dugme za publish post i post je postavljen. Videćete da je sve posle registracije jednostavno. 

 

Ceo tekst pročitajte na Zarada na Netu

0 Response to "Šta je to blog?"